четвртак, 16. април 2009.


Slovenska plaža je jedna od plaži Budvanske rivijere.Ime ovoj plaži su dali Česi koji su 1935 g. ljetovali u Budvi, a ona se proteže od gradske luke do hotela Park i duga je 1600 m. Slovenska plaža je šljunkovita u vodi i na obali, a u njenom zaleđu se nalazi istoimeni hotelski kompleks apartmantskog tipa prepun mediteranskog rastinja, kao i veliki broj plažnih barova gdje možete uživati pijuckajući neko hladno piće. U sklopu plaže postoji nekoliko sportskih terena za vaterpolo, odbojku, tenis, bungee jumping, mali fudbal, boćanje i dr.
Površina: 24800 m2

среда, 15. април 2009.

Bečići je malo mjesto u sklopu opštine Budva u Crnoj Gori. Nalazi se sjeveroistočno od Budve. Prema popisu stanovništva iz 2003. godine, Bečići broje 771 stalno naseljenih stanovnika.Bečići imaju plažu dugu 1950m, koja je među najlepšim u Crnoj Gori i južnom Jadranu. Plaža je 1935. dobila Gran pri (Grand Prix) u Parizu za najlepšu plažu u Evropi.
U Bečiće je uloženo mnogo novca tokom poslednjih godina, a najznačajnija investicija je izgradnja hotela „Splendid“ , koja je stajala 70 miliona evra. Takođe, i ostali veliki hoteli su renovirani. Jedna od poslednjih investija je izgradnja bulevara kroz Bečiće, čime će se značajno smanjiti gužve tokom letnjih mjeseci, naročito u špicu sezone kada u Bečićima boravi veliki broj gostiju.Na zapadnoj strani plaže postoji odlična zona za skijanje na vodi koja je veoma popularna među gostima. Može se lako stići do Budve preko šetališta uživajući u prekrasnim pejzažima. Tokom ljetnje sezone mali vozić cirkuliše do kasnih večernjih sati, isto kao i minibusevi koji se kreću iz Budve do Petrovca i Svetog Stefana.

субота, 4. април 2009.


Plaža Kamenovo je početna u nizu od oko 16-tak manjih, veoma atraktivnih plaža Budvanske rivijere, na potezu prema Perazića Dolu. Nalazi se između Bečića i Pržnog, obala je pjeskovita, kao i morsko dno, što kristalno čistoj vodi daje neobičan, nekad tirkizni, a nekad ažurni ton. Orijentisana je prema jugoistoku sa velikim brojem sunčanih sati. Plaža Kamenovo je duga oko 330 m i pristupacna zbog blizine autoputa.